Privacy policy
Wij over onszelf
cursussen 2020-2021
de cursussen
schilderen di mo
schilderen di av
schilderen wo mo
schilderen do mi
schilderen do av
fusen
mozaïek
keramiek
keramiek
glas in lood
basisfotografie
fotoclub gevorderden
fotobewerking
aquarelleren
creat.textielatelier
kinderatelier
beeldhouwen
Workshops
diashow
fotoalbum
nieuws
interessante links
contact
Algemene Voorwaarden
Aanmeldingsformulier
Contact via e-mail
Zo vindt u ons

FUSEN

 

Woensdagavond (4, 8 of 12 avonden in de oneven weken)

Donderdagmiddag en donderdagavond (25 middagen of avonden)

 

Docent: Anja van Aalen

 

Glasfusing is een eeuwenoude techniek die door de Romeinen al werd toegepast. Toen het glasblazen ontdekt werd, raakte glasfusing in de vergetelheid. Eind jaren tachtig van de vorige eeuw is deze techniek nieuw leven ingeblazen door enkele glaskunstenaars die met deze techniek aan de slag gingen. Inmiddels zijn er programmeerbare glasovens ontwikkeld en verkrijgbaar, waardoor het mogelijk is geworden om stukken glas op een gecontroleerde manier samen te smelten. Hierdoor is deze techniek ook bereikbaar geworden.

 

Glasfusing is een techniek waarbij meerdere stukken glas tot één nieuw stuk glas worden samengesmolten. Het glas kan op elkaar gestapeld worden, je kunt er glaspoeders in verwerken, maar het glas kan ook met allerlei materialen worden samengesmolten.  Dit gebeurt door gecontroleerd met temperatuur en tijdsduur om te gaan.

 

Tijdens de eerste cursusavond leer je, in een gezellige en inspirerende omgeving, glassnijden en wat glas doet wanneer het op hoge temperaturen in de oven gaat. Je maakt enkele proefjes, onderzetters of sieraden en krijgt informatie over het slumpen in/over mallen. In overleg met de docente, is het mogelijk om een eigen ontwerp/ idee uit te werken in glas. Het kan dus ook een wandobject of raamhanger worden. 


zie ook site Anja: www.glasatelier-anja.nl

klik voor contact: contact

klik voor foto's: fotoalbum (foto's 24 - 33)

to Top of Page

de Werckwinckel