Privacy policy
Wij over onszelf
cursussen 2020-2021
de cursussen
schilderen di mo
schilderen di av
schilderen wo mo
schilderen do mi
schilderen do av
fusen
mozaïek
keramiek
keramiek
glas in lood
basisfotografie
fotoclub gevorderden
fotobewerking
aquarelleren
creat.textielatelier
kinderatelier
beeldhouwen
Workshops
diashow
fotoalbum
nieuws
interessante links
contact
Algemene Voorwaarden
Aanmeldingsformulier
Contact via e-mail
Zo vindt u ons

Beeldhouwen: werken in zachte steensoort 

Docent: Ria Bernards

Donderdag van 09.00 - 12.00 uur

Aanvang: 19 september 2019, 12 lessen


Je kunt je, als je voor deze cursus belangstelling hebt, vrijblijvend melden bij de secretaris van de Werckwinckel, Wil Snelders, tel. 013-5051880, e-mail: snelwil@kabelfoon.nl.

Ook kun je voor vragen contact opnemen met de docente: 0497-592029, e-mail: ria.bernards@hetnet.nl

Steen lijkt een onmogelijk materiaal om mee te werken. Toch worden er prachtige beelden mee gemaakt. Het materiaal is ook niet altijd even hard als het lijkt. Zo zijn er vrij zachte steensoorten als Mergel en speksteen die het voor de beginnende beeldhouwer makkelijker maken om zijn/ haar ideeën uit te werken. Met eenvoudige materialen als houtvijlen, gutsen en raspen kun je al een mooie resultaten boeken. Speksteen heeft als voordeel dat het gepolijst kan worden tot een mooie zacht glanzende steen in tegenstelling tot Mergel en gasbeton dat je alleen kunt schuren.

Het lastige van beeldhouwen is dat materie weg moet halen om het beeld vrij te krijgen uit de steen. Je kunt dus niet zomaar even wat aanplakken, zoals bij keramiek.

Samen met de docent ga je op zoek naar het beeld dat verborgen ligt in de steen. Indien je al een afbeelding hebt van een beeld gaan wij op zoek naar een steen waar dit beeld qua volume uitgehaald kan worden. Sommige cursisten vinden het ook spannend om geïnspireerd te worden door de steen en zijn specifieke vorm en gaan van daaruit werken. Iedere cursist werkt dus op haar/zijn eigen wijze aan de steen onder begeleiding van de docent.

In de cursus leer je te kijken naar je omgeving en het ruimtelijk inzicht te ontwikkelen. Op de les zijn boeken aanwezig en verder kun je veel inspiratie opdoen op het internet, via boeken uit de bibliotheek en fotomateriaal van andere beeldhouwers. Zo zul je regelmatig op zoek moeten naar beeldmateriaal om jezelf inzicht te geven in bepaalde vormen, zoals bijv. mensfiguren en dieren.

Verder zul je ervaren hoe divers een ieder omgaat met zijn/haar visie, de techniek en het materiaal. Wil je kennismaken met beeldhouwen? Vind je het leuk al werkend in contact te komen met anderen en je ervaringen en inzichten te delen? Doe dan mee!  

Bijkomende kosten: stenen (vanaf € 5,00/kleine steen), houtvijlen set, was, schuurpapier.

Kleding: schort of kleren die stoffig mogen worden

Neem voor nadere inlichtingen contact op met de docent. Klik op contact 

 

Docente Ria Bernards
to Top of Page

de Werckwinckel